Cyber crime

Veel kleine en middelgrote bedrijven worden ongemerkt bespioneerd in hun systemen. Criminelen nemen rustig de tijd om te observeren wat er allemaal in uw systemen gebeurt, welke gegevens u bezit en hoe de betaalprocessen verlopen. Op elk moment kunnen ze besluiten om hun buit te verzilveren, bijvoorbeeld door al uw bestanden te versleutelen en pas weer te ontsleutelen in ruil voor losgeld. Ze kunnen ook gevoelige gegevens van uw bedrijf of klantgegevens verkopen op het Darkweb. Gemiddeld duurt het 198 dagen voordat u beseft dat u gehackt bent. De cyberincidenten zorgen voor een grote bedreiging voor uw bedrijf. 

Met de toenemende gevallen van cybercriminaliteit is het belangrijk dat u als ondernemer de risico's hiervan kent. Het is essentieel om bewust te zijn van cyberrisico's om preventieve maatregelen te implementeren om uw bedrijfsvoering te beschermen. Zaken waaraan u moet denken als het om cybercriminaliteit gaat:

  • Het lekken van klant/patiëntgegevens.
  • Data dat wordt verhandeld.
  • Uw administratie die wordt gegijzeld door malware, waardoor deze niet toegankelijk is.
  • Stillegging van productie door uitval van belangrijke systemen of online dienstverlening.
  • Het risico dat het landelijk bekend wordt dat uw bedrijf getroffen is.

Door met een van onze adviseurs in gesprek te gaan kan er in kaart gebracht worden wat de mogelijkheden zijn voor het verbeteren van de bescherming tegen cybercriminaliteit. Door eerst samen te kijken naar preventie en dan te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het verzekeren. Kijk via deze link in welke risicoklasse uw bedrijf valt.

Wilt u nog beter in kaart krijgen wat uw specifieke cyberrisico's zijn en zich hiertegen beschermen? Dan hebben wij voor u een unieke oplossing in de vorm van een volledige cyberscan uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf met daarbij de mogelijkheid om ook direct een security pakket af te sluiten waarmee uw bedrijf beschermt blijft tegen cyberrisico's. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op en laat u adviseren!

Cookie instellingen