Werkmaterieel

Voor al uw motorvoertuigen geldt een wettelijke verplichting om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De schade die u aan anderen aanricht is daarmee gedekt.

Echter, met deze verzekering dekt u niet alle mogelijke risico's af. Er bestaat bijvoorbeeld nog steeds de kans op schade aan goederen tijdens het transport of tijdens het laden en lossen. Daarnaast kan uw vrachtwagen, kraan, graafmachine of ander werkmaterieel beschadigd raken of plotseling stil komen te staan.

Naast de aansprakelijkheidsverzekering kunt u het werkmaterieel als volgt verzekeren:
* Beperkt Casco: Uw werkmaterieel is dan verzekerd bij brand, diefstal, ruitbreuk, verduistering en stormschade.
* Volledig Casco: Bovenop de beperkt casco dekking bent u ook verzekerd bij aanrijdingen, slippen, botsen en omslaan. Ook bij eigen schuld. Schades door overstroming of onjuiste bediening vallen ook onder deze dekking.
* Volledig
Casco inclusief eigen gebrek: Deze mogelijkheid is er als het werkmateriaal niet ouder is dan 6 of 7 jaar (afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij). Als u eigen gebrek meeverzekerd heeft, bent u ook verzekerd tegen schade door kapot materiaal, materiaalmoeheid en materiaal- en constructiefouten. Valt de machine stil door een eigen gebrek dan is hiervoor dekking.

Verder is het goed om stil te staan bij letsel aan de bestuurder zelf en is het verstandig om dit risico mee te verzekeren binnen uw pakket. 

Verhuur van werkmaterieel (met of zonder machinist) kan worden meeverzekerd. Wel is er vaak een hoger eigen risico of een casco uitsluiting bij diefstal van toepassing. Wilt u aansprakelijkheid hiervoor uitsluiten, dan is het goed om de algemene voorwaarden hierop aan te passen.

Van der Laan Assuradeuren B.V. heeft een breed pakket aan verzekeringen waarmee u met uw werkmaterieel onbezorgd de weg op kan.

U kunt bij ons ook terecht voor bijzonder werkmaterieel zoals hoogwerkers.

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op en laat u adviseren!

Cookie instellingen