Aansprakelijkheid

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt financiële bescherming tegen schade die u, iemand uit uw huishouden of een van uw eigendommen veroorzaakt aan een ander en waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld. Dit kan zowel letselschade zijn als schade aan zaken.

U kunt kiezen uit een verzekerd bedrag tot €1.250.000,- of tot €2.500.000,- en een vrijwillig eigen risico van €100,-. Ook kunt u kiezen uit een dekking voor alleenstaanden, een gezin zonder kinderen of voor een gezin met kinderen. Voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering zijn dat er een wereldwijde dekking geldt en het hele huishouden is verzekerd, inclusief uitwonende studerende kinderen. Daarnaast biedt de verzekering dekking voor schade veroorzaakt door huisdieren en logés.

Uitsluitingen:

Er zijn echter enkele situaties die niet onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering vallen. Waaronder schade die verband houdt met het uitoefenen van een bedrijf of beroep, aan gehuurde zaken veroorzaakt door motorvoertuigen en aanhangers, of schade veroorzaakt door een vaartuig (tenzij er sprake is van schade door het gebruik van bijvoorbeeld een roeiboot of zeilplank). Bovendien bieden wij geen dekking bij schade die opzettelijk is veroorzaakt.

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op en laat u adviseren!

Cookie instellingen